web analytics
Geneeskracht uit de natuur | Venloos Maedje

Venloos Maedje

Geneeskracht uit de natuur

Kruidenmandje

Kruidenmandje

Kruidengeneeskundige producten tref je aan in deze categorie, dat wil zeggen zalfjes, tinctuurtjes en theetjes met verse kruiden als basisingredient. Kruidengeneeskunde, ook wel fytotherapie, genoemd, is het behandelen van gezondheidsklachten en ziekten met plantaardige middelen. Fytotherapie wordt vaak ter onrechte aangeduid met de term ‘homeopathie’, het is namelijk al een eeuwenoude geneeswijze waarvan men de werking tot op de dag van vandaag gebruikt. Op Venloos Maedje tref je producten aan die gemaakt zijn van de beste kruiden.

 

 

Bach Bloesems

Bach Bloesems

Bach Bloesemtherapeutische producten tref je aan in deze categorie. De Engelse Arts, Bacterioloog en Homeopaat Dr. Edward Bach (1886-1936) heeft de 38 remedies gemaakt van wilde bloemen en planten ontdekt. Hij geloofde dat er voor iedere kwaal een natuurlijk geneesmiddel bestond en ontdekte dat hij intuïtief wist welke geneeskrachtige eigenschappen planten hadden en welke kwalen ze konden genezen. Deze geneeskrachtige eigenschappen heeft hij uit de planten weten te onttrekken met behulp van diffusie in water. Tot op de dag van vandaag worden de remedies op deze wijze gemaakt. Op Venloos Maedje kun je op klacht selecteren en zo een op maat gemaakte mix bestellen.

 

aromatherapie

Aromatherapie

Aromatherapeutische producten tref je aan in deze categorie. Dat wil zeggen verzorgingsproducten waar de hoofd ingrediënten bestaan uit essentiële oliën. Essentiële of etherische oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Op Venloos Maedje hebben we essentiële oliën verwerkt in bijna al onze natuurlijke verzorgingsproducten.