web analytics
Zelf een bach bloesem mix samenstellen | Venloos Maedje

Venloos Maedje

Bach Bloesem Mix Zelf Samenstellen

Natuurlijk kunt u ook zelf een Bach Bloesem Mix op maat samenstellen aan de hand van de omschrijvingen die voor elke Bach Bloesem staan.

Groep 1. Angst

 • Rock Rose Acute toestand of angst. Crisissituaties zoals ongeval of ziekte. Je wordt volledig beheerst door angst, paniek of ontsteltenis. Nachtmerries.
 • Mimulus Angst veroorzaakt door een bekende factor , concrete angst is duidelijk te omschrijven, angst voor ziekte, kanker, doodgaan, spinnen, tandarts etc. Fobieen zoals pleinvrees, claustrofobie etc.
 • Cherry Plum Angst om gek te worden, angst om de zelfbeheersing te verliezen, angst voor controle verlies, angst om door te draaien, angst om iets verschrikkelijks te doen, angst om iemand iets aan te doen. Post-natale depressie. Bang dat er psychische kortsluiting ontstaat. Dwang gedachten, waanideeën zelfmoordgedachtes.
 • Aspen Beklemmende, niet te beschrijven angst. Bang, maar niet weten waarvoor. Angst voor de eigen gedachtengang, vage angst, bang dat er iets vreselijks gaat gebeuren, vage voorgevoelens waardoor angst ontstaat. Angst voor grote mensenmenigtes.
 • Red Chestnut Overbezorgd en angstig voor het welzijn van anderen. Angst dat een geliefde iets zal overkomen. Je haalt je van alles in het hoofd en verwacht altijd het ergste. Bang dat er iets met je partner, ouders, broertjes of zusjes of je kinderen gebeurt. Overbezorgdheid, Ongegronde angst.

Groep 2. Onzekerheid

 • Cerato Je hebt niet genoeg zelfvertrouwen om voornemens te verwezenlijken, vraagt altijd raad en advies aan anderen. Twijfelt na een genomen beslissing of het wel de juiste was. Leergierig, maar gebruikt weinig van de kennis die hij heeft. Mening van anderen is belangrijker dan de eigen mening. Leeft naar de regels van een ander. Luistert niet naar intuïtie.
 • Scleranthus Je bent innerlijk heel erg rusteloos en kunt daarom moeilijk beslissingen nemen. Jantje lacht, jantje huilt. Grillig karakter. Moeilijk om in te schatten en hoogte van te krijgen. Lichamelijke klachten steeds op een andere plaats, wisselende pijnen. Eerst misselijk, dan weer hongerig, eerst diarree en dan weer verstopping. Evenwichtsstoornissen, Je lijkt altijd actief te zijn, kan niet stil zitten moet altijd iets doen. Nooit tevreden over beslissingen en wisselende stemmingen.
 • Gentian Je twijfelt over alles en wordt er neerslachtig en somber van. Je geeft snel de moed op en laat je ontmoedigen. Je bent goed in piekeren en laat je snel ontmoedigen. Depressief na een nare gebeurtenis. Je zegt dat altijd alles fout gaat in je leven, bent een doemdenker. Je gelooft niet in jezelf en hebt geen zelfvertrouwen, gelooft niet dat je in staat bent om dingen tot een goed einde te brengen. Depressies met een bekende oorzaak, erg hevig. Pessimisme.
 • Gorse Je hebt geen hoop meer dat het ooit nog goed komt met bijvoorbeeld je gezondheid, huwelijk of leven in het algemeen. Je bent de moed volkomen verloren. Je voelt je uitermate hopeloos en wanhopig en ziet het niet meer zitten. Chronisch ziek, waarin een arts geen verbetering meer in kan beloven.
 • Hornbeam Als een berg opzien tegen een week die komt of een dag die begint. Je hebt het gevoel niet meer over voldoende energie te bezitten om je taken van die dag te vervullen. Je bent bij voorbaat al moe, nog voor je ook maar aan iets begonnen bent. Geestelijk en lichamelijk voel je je uitgeput, maar dit zit tussen de oren en duurt nooit lang. Als desondanks toch aan je taken begint verbetert het humeur en keert de energie terug.
 • Wild Oat Je bent op zoek naar de roeping in je leven en als je die niet vind dan is er sprake van onrust. Je bent eeuwig zoekend en voelt je rusteloos. Je begint met plezier aan een nieuwe opdracht, maar raakt er snel op uitgekeken. Je hebt veel wisselende banen gehad maar je nergens thuis gevoeld. Je voelt ontevredenheid.

Groep 3. Onvoldoende interesse voor huidige omstandigheden

 • Clematis Dagdromer, initiatiefloos. Je wilt niet deelnemen aan het dagelijkse leven. Je leeft het liefst in je eigen fantasiewereldje. Je bent niet geïnteresseerd in de dagelijkse dingen. Je bent onrealistisch. Je staart veel voor je uit en fantaseert over hoe je het leven graag zou zien. Je geeft soms de indruk niet op de aarde te willen zijn.
 • Honeysuckle Je denkt veel na over het verleden en verlangt er naar terug. Je hebt moeite met in het heden te leven omdat je het gevoel hebt dat vroeger alles beter was. Heimwee naar vroeger of vroegere gebeurtenissen.
 • Wild Rose Je berust je in je situatie, hebt geen vechtlust meer. Het leven is waardeloos en heeft geen zin meer voor je. Alles laat je onverschillig. Je hebt het gevoel niets meer te geven te hebben. Je voelt je leeg, passief. Ernstige onverschilligheid en geen levenslust meer.
 • Olive Je hebt een drukke tijd achter de rug en daardoor het gevoel dat geen enkel sprankje energie meer bezit. Je bent totaal uitgeput, zowel lichamelijk als geestelijk. Je wilt niets meer ondernemen, de kleinste inspanning is gevoelsmatig te veel. Je bent huilerig, hebt behoefte aan rust en slaap. Je geeft aan dagen te kunnen slapen. Bent opgebrand.
 • White Chestnut Je hebt het gevoel dat je je hoofd nooit stil kan zetten, ook ‘s nachts blijft het maar doordraaien. Rusteloosheid in het hoofd, piekeren of aanhoudende gedachten die altijd in het zelfde kringetje draaien. Je gaat hele discussies aan met jezelf over verschillende scenario’s. Slecht concentratievermogen, slapeloosheid, spanningshoofdpijn.
 • Mustard Depressie van onbekende oorsprong. Melancholiek. Je kunt ineens wegzakken in een dip, een hele sterke depressie waar je zonder duidelijke reden door overvallen wordt. Je kunt er zelf niets aan doen en jezelf er niet uit halen. Je bent bang door deze depressies overvallen te worden omdat je ze niet aan ziet komen. Zo plotseling als de depressie komt, zo plotseling verdwijnt ze ook.
 • Chestnut Bud Je hebt moeite om alle ontwikkelingen in het leven bij te houden. Het gaat je veel te snel. Je hebt moeite als een ander snel praat om hem bij te houden. Je maakt een gehaaste indruk en leeft dagen of weken vooruit. Desinteresse in het heden, de toekomst is interessanter.

Groep 4. Eenzaamheid

 • Water violet Je bent zeer gereserveerd en voelt je superieur.Je kunt neerbuigend op een ander overkomen en zult niet snel je trots laten varen. Je bent bijzonder afstandelijk en denkt geen andere mensen nodig te hebben. Je voelt je verstard, bent het liefst thuis en wilt niet naar feestjes waar veel andere mensen zijn waar je geen binding mee hebt. Je leeft geïsoleerd en kunt je eenzaam voelen zelfs als je andere mensen om je heen hebt. Je kunt je moeilijk uiten naar anderen toe.
 • Impatiens Je bent altijd gehaast en hebt weinig geduld met andere mensen. Je doet liever alles zelf omdat het dan sneller gaat. Je bent snel geïrriteerd of prikkelbaar. Je voelt je gehinderd in je werk door de traagheid van je collega’s en dit creëert eenzaamheid doordat je je niet geliefd maakt bij collega’s.
 • Heather Je stoot andere mensen af, omdat je altijd weer de aandacht op jezelf wilt vestigen door over kwaaltjes of narigheid te praten. Je wilt altijd aandacht en het maakt niet uit van wie. Je kunt niet of slecht alleen zijn. Mensen lopen liever met een grote bocht om je heen dan dat ze met je moeten praten. Hierdoor voel je je vaak alleen.

Groep 5. Overgevoeligheid voor invloeden en denkbeelden

 • Agrimony Je doet je altijd vrolijk voor en zegt dat het geweldig met je gaat terwijl je van binnen dood ongelukkig kunt zijn. Je wilt een ander niet tot last zijn met je zorgen. Je zult koste wat kost de harmonie willen bewaren en ruzie willen voorkomen. Je hebt last van rusteloosheid en mijd confrontaties. Je zult veel piekeren, maar er zelden over praten. Je hebt geen innerlijk evenwicht. Kan ook ingezet worden bij verslavingen of eetstoornissen.
 • Centaury Je bent niet in staat om nee te zeggen. En hierdoor wordt er ook snel misbruik van je gemaakt. Je bent bijzonder gevoelig en snel te beïnvloeden door andere mensen. Je hebt nog niet echt een persoonlijkheid en past je dus aan aan de wensen van anderen. Je komt te weinig voor je zelf op en bent snel moe omdat je veel energie aan anderen geeft. Je wilt altijd helpen en staat letterlijk altijd klaar.
 • Walnut Je weet duidelijk wat je wilt, maar laat je toch door anderen over halen om iets anders te doen. Je komt je eigen wensen dus niet na en staat jezelf in de weg.
 • Holly Obsessief jaloers gedrag, haat en nijd gevoelens. Je bent ontevreden met je leven zoals het nu is em ziet van alles de negatieve kant. Je bent snel achterdochtig em hebt de neiging om overal iets achter te zoeken. Je bent snel aangebrand en op je teentjes getrapt. Soms last van woede aanvallen. Een moeilijk persoon om mee te leven.

Groep 6. Moedeloosheid en Wanhoop

 • Larch Faalangst, je bent ontzettend leergierig en weet veel maar durft deze kennis niet toe te passen omdat je denkt dat dit nog niet goed genoeg is. Je hebt geen zelfvertrouwen en kunt een minderwaardigheidscomplex hebben. Door dit gedrag gaat het echter vaak mis waardoor het gevoel alleen maar versterkt word. Rijexamens, Proefwerken en eindexamens  zijn kernwoorden voor deze bloesem.
 • Pine Je vind altijd wel iets om je schuldig over te voelen. Zelfs om dingen uit een ver verleden en die van anderen. Je zegt wel erg vaak ‘sorry maar…‘ of ‘ja het is mijn schuld dat…‘ Er is sprake van perfectionisme, je durft een ander nergens van te beschuldigen maar zoekt het bij jezelf.
 • Elm Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bent zo perfectionistisch ingesteld dat je moeilijk met een minder geweldige presentatie tevreden bent. Hierin loop je jezelf voorbij en dan stort je in. Meestal is dit van tijdelijke aard, na rust kun je er weer tegenaan. De kans op herhaling is groot.
 • Sweet Chestnut Je voelt je vertwijfeld en weet niet meer wat te doen. Er is sprake van een diep verdriet of diepgewortelde wanhoop. Bijvoorbeeld een verbroken relatie, liefdesverdriet of verdriet om een overlijden. Je kunt het verdriet niet verwerken. Je zit echt op een emotioneel dieptepunt.
 • Star of Bethlehem Je hebt een shock gehad die je emotioneel nog niet verwerkt hebt. Hierdoor kunnen lichamelijke klachten ontstaan of hysterie optreden.  Soms kunnen er verdriet of depressieve gevoelens naar boven komen die terug te leiden zijn naar de vroege jeugd omdat emoties van toen niet verwerkt zijn.
 • Willow Je voelt je het slachtoffer van het lot. Je bent geneigd anderen de schuld te geven van je eigen ellende. Je bent een zwartgallige doemdenker, mopperig mens en veeleisend voor anderen. Je hebt nergens een goed gevoel over, er is sprake van verbittering. Vergeten en vergeven komt niet in je vocabulaire voor.
 • Oak Je blijft maar doorgaan totdat je er bij neervalt. Je hebt een sterke gezondheid en maakt er vaak misbruik van door te hard te werken, te lang te studeren en niet toe wilt geven dat je eigenlijk helemaal op bent. Je blijft maar strijden. Je zult ondanks ziekte to gewoon doorgaan met werken, want je kunt niet gemist worden. Je bent een steunpilaar voor anderen en wil hen helpen terwijl die eigenlijk moe is. Je ziet het leven als een aaneensluiting van verplichtingen.
 • Crab Apple Je bent overdreven hygienisch, bang voor ziektes, bacillen, virussen en bent overmatig schoon. Je vind alles vies en bent altijd bang om ergens mee besmet te worden. Je bent overdreven perfectionistisch, hebt smetvrees of schoonmaakwoede. Je vind andere mensen en dieren vies en onrein. Je wast je handen dwangmatig en vind alles vies wat je niet zelf schoongemaakt hebt.

Groep 7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

 • Chicory Je bent veeleisend en wil altijd de aandacht hebben. Je bemoeit je met alles en iedereen en levert veel kritiek op anderen. Je bent egoïstisch of een overbezorgde moeder voor de kinderen op een egoïstische manier. Je manipuleert en chanteert om je zin te krijgen. Je wilt perse nodig zijn, wilt dat de ander dankbaar is voor wat je allemaal voor hem doet. Je veinst soms ziektes om aandacht te krijgen.
 • Vervain Je bent perfectionistisch en ijverig of hyperactief. Je blijft maar doorgaan en probeert op die manier ook anderen warm te maken voor het doel dat je voor ogen hebt. Je bent hierin erg fanatiek, maar stoot hierdoor ook wel eens op een muur van onbegrip.
 • Vine Je bent bijzonder dominant en vind het niet zo belangrijk wat een ander ergens van vindt. Andere mensen zien je als het dictatoriale type, waartegen je beter niet in protest hoeft te gaan aangezien je toch nooit gelijk krijgt. Je bent keihard en maakt gebruik van een ander om je doel te bereiken. Je bent meedogenloos en wilt dat de partner en kinderen je gehoorzamen. Er is geen sprake van spijtgevoelens of een slecht geweten als je hiermee geconfronteerd wordt.
 • Beech Je houd er van kritiek te uiten, waarbij je neerkijkt op andere mensen. Je ziet de onvolkomenheden in anderen en bekritiseerd deze. Je oordeelt snel. Je ziet meer fouten in andere mensen dan goede dingen. Je komt har over op anderen en hebt weinig vrienden. Je kunt je niet inleven in andermans gevoelens.
 • Rock Water Je bent bijzonder precies wat betreft inzichten en behoeften. Alles moet volgens strenge vaste patronen. Je vergt uitermate veel van jezelf en kunt er strakke trainingsprogramma’s op na houden. Je wilt leven naar een door jezelf gevormd ideaalbeeld en ontzegt je zelf daardoor veel leuke dingen. Veel dingen moeten op een bepaalde manier en tijd gebeuren en dit veroorzaakt stress.

Selecteer uw bach bloesems:

Vink de bach bloesems aan die in uw eigen samengestelde mix moeten zitten. Let op: Maximaal 7 verschillende Bloesems selecteren, minder mag altijd.

Selecteer vervolgens op inhoud van het flesje en of je een druppelpipet of een druppeldop wilt hebben.