web analytics
Bach Bloesem therapie | Venloos Maedje

Venloos Maedje

Bach Bloesem Therapie

De Engelse Arts, Bacterioloog en Homeopaat Dr. Edward Bach (1886-1936) heeft de 38 remedies gemaakt van wilde bloemen en planten ontdekt. Hij geloofde dat er voor iedere kwaal een natuurlijk geneesmiddel bestond en ontdekte dat hij intuïtief wist welke geneeskrachtige eigenschappen planten hadden en welke kwalen ze konden genezen. Deze geneeskrachtige eigenschappen heeft hij uit de planten weten te onttrekken met behulp van diffusie in water. Tot op de dag van vandaag worden de remedies op deze wijze gemaakt.

Holistische behandeling

De Bach remedies maken een deel uit van een holistische behandeling, dat wil zeggen dat ze de gehele persoon behandelen en niet slechts de symptomen van de kwaal. Bij de Bach remedies gaat men uit van het principe dat iedere ziekte voortkomt uit het niet in balans zijn van het individu, of dat nu lichamelijk of psychisch is.

Kiezen van juiste remedie

De Bach Bloesem therapeut houd bij het kiezen van een remedie rekening met de mentale en emotionele toestand, de gewoontes, de aard, de persoonlijkheid, houding en typerende gedragingen van de client. Iemands aard en persoonlijkheid komt vervolgens overeen met een bepaalde remedie en voor de een kan een bepaalde behandeling langer duren dan voor de ander. De remedie mag gebruikt worden zolang de client deze nodig denkt te hebben en kan zelfs opnieuw gebruikt worden wanneer na verloop van tijd blijkt dat de client het weer nodig heeft.

Baby’s en kinderen

Baby’s, kinderen, volwassenen maar ook dieren kunnen veilig gebruik maken van de Bach Bloesem remedies. Ook mogen ze gerust gebruikt worden in combinatie met andere medicijnen of therapieën.

Therapeut

De Bach Bloesem mixen op deze site worden allemaal samengesteld door een gediplomeerd Bach Bloesemtherapeut. U kunt kiezen uit verschillende mixen of zelf een eigen mix kiezen.

Zie onze producten: